Page d'accueil
  Salon virtuel de l'Agriculture et de l'Alimentaire
    Découvrez plus de 900 entreprises en quelques clics...
Info@sivaal.com       
Naamkaartje Titel : Onderzoek naar beschermde planten in bouwput
Société : Fiche de démonstration
Dominique Thyrion
12, Rue du cimetière
1350Orp Jauche
Belgique
Tel : ++.32.19.63.28.83 , Fax : ++.32.19.63.28.84
E-mail
http://www.agris.be
Fiche entreprise

Biologen moeten binnenkort in de bouwput van het nieuwe kantoor van Woondiensten Aarwoude op zoek naar beschermde planten en dieren. Dat heeft de rechter deze week bepaald bij de behandeling van het verzoek tot schorsing van de voor de nieuwbouw verleende bouwvergunning.

Het onderzoek betekent dat de bouw van het kantoor voor onbepaalde tijd stil blijft liggen. Aarwoude begon drie weken geleden met de bouw, maar legde het werk op verzoek van de rechtbank na het slaan van de palen op de bouwlokatie aan de A. de Graaflaan in Woubrugge direct al weer stil.

De verplichting tot onderzoek naar beschermde planten is een gevolg van het samenvallen van twee procedures die allebei waren aangespannen door de toekomstige buurman van de grootste huisbaas van Jacobswoude en Ter Aar. De Raad van State besloot anderhalve week geleden dat het bestemmingsplan dat speciaal voor de nieuwbouw is opgesteld moet worden vernietigd. De belangrijkste reden daarvoor is dat er in het kader van het bestemmingsplan ten onrechte nooit onderzoek is gedaan naar bijzonder flora en fauna.

Dat het bestemmingsplan nu van tafel is, is op zich geen probleem. De bouw kan in principe gewoon doorgaan op grond van een nog wel geldige vrijstelling van het oude bestemmingsplan. Maar de verplichting tot onderzoek naar beschermde planten is overgenomen door de rechter die deze week moest oordelen over de bouwvergunning.

Directeur Verweij van de Woondiensten reageert gelaten op de nieuwste vertraging. ,,Ik heb nog tegen de rechter gezegd dat het weinig zinvol is om op zoek te gaan naar beschermde planten omdat het gebied inmiddels een bouwput is. Er staat zelfs water in, het is meer een soort zwembad. Maar de rechter heeft toch bepaald dat het onderzoek moet worden uitgevoerd.''

Overigens is Verweij redelijk tevreden over de verdere strekking van de laatste twee gerechtelijke uitspraken. ,,Zowel de Raad van State als de rechtbank heeft nu bepaald dat er geen bezwaar is tegen ons bouwplan. En dat is positief.'' De directeur gaat er daarom van uit dat de bouw op niet al te lange termijn toch nog kan worden afgerond. Woondiensten Aarwoude worstelt al jarenlang met allerlei juridische procedures rond de bouw van haar nieuwe kantoor.

2003-10-18 - Ruud Sep - © 2003 Leidsch Dagblad.